Mustard isothiocyanates (ITC) with chemopreventive activity

Thorsten Stahl, Wiesbaden, Georg Haider, Düsseldorf, Volker-Mersch-Sundermann, Richard Gminski

Isothiocyanates are secondary plant metabolites, some of which are found at high concentrations in Brassicaceae after destruction of the plant cells.

Many medical studies have shown that isothiocyanates exhibit chemopreventive activity, indicating that consumption of different types of Brassicaceae should support human health.

Keywords: Secondary plant metabolites, glucosinolates, chemoprevention, Brassicaceae, mustard types.

Sie finden den Artikel in deutscher Sprache in Ernährungs Umschau 02/09 ab Seite 74.

Das könnte Sie interessieren
#Ernährungstrend und der Zeitgeist weiter
© Rosendo Serrano Valera/iStock/Getty Images Plus
Supportives Fasten bei Typ-1- und Typ-2-Diabetes mellitus weiter
Erfolgreiche Nachwuchsförderung durch den OECOTROPHICA-Preis des Berufsverbandes weiter
Ernährung als Schlüssel zur Prävention und Therapie von Herz-Kreislauf-Erkrankungen weiter
Frühstücken in der Schule? weiter
Update Lebensmittelallergien weiter