Mustard isothiocyanates (ITC) with chemopreventive activity

Thorsten Stahl, Wiesbaden, Georg Haider, Düsseldorf, Volker-Mersch-Sundermann, Richard Gminski

Isothiocyanates are secondary plant metabolites, some of which are found at high concentrations in Brassicaceae after destruction of the plant cells.

Many medical studies have shown that isothiocyanates exhibit chemopreventive activity, indicating that consumption of different types of Brassicaceae should support human health.

Keywords: Secondary plant metabolites, glucosinolates, chemoprevention, Brassicaceae, mustard types.

Sie finden den Artikel in deutscher Sprache in Ernährungs Umschau 02/09 ab Seite 74.

Das könnte Sie interessieren
Unsoziale Medien weiter
© Mizina/iStock/Getty Images Plus
Regionale Hülsenfrüchte in der Ernährung weiter
Gewappnet für den Berufseinstieg weiter
Hochverarbeitete Lebensmittel (UPF) – Blick in die Praxis weiter
© mi-viri/iStock/Getty Images Plus
Evidenzbasierte Ernährungsempfehlungen zur Vorbeugung und Unterstützung bei metabolischen... weiter
© Feodora Chiosea/iStock/Getty Images Plus
Ernährungspsychologie im Kontext der Ernährungswissenschaft weiter