Mustard isothiocyanates (ITC) with chemopreventive activity

Thorsten Stahl, Wiesbaden, Georg Haider, Düsseldorf, Volker-Mersch-Sundermann, Richard Gminski

Isothiocyanates are secondary plant metabolites, some of which are found at high concentrations in Brassicaceae after destruction of the plant cells.

Many medical studies have shown that isothiocyanates exhibit chemopreventive activity, indicating that consumption of different types of Brassicaceae should support human health.

Keywords: Secondary plant metabolites, glucosinolates, chemoprevention, Brassicaceae, mustard types.

Sie finden den Artikel in deutscher Sprache in Ernährungs Umschau 02/09 ab Seite 74.

Das könnte Sie interessieren
Befindlichkeitsstörungen weiter
© SasinParaksa/iStock/Getty Images Plus
Künstliche Intelligenz (KI) à la carte weiter
© monkeybusinessimages/iStock/Getty Images Plus
Kostenfreies Schulmittagessen aus dem Bildungspaket – Hürden abbauen, Teilnahme erhöhen weiter
Warum Berufspolitik uns alle angeht – und was die neue Regierung für Ernährungsexpert*... weiter
VDD-Bundeskongress 2025: Ernährungstherapie im Fokus – fachlich, politisch, praxisnah weiter
DGE-Wissenschaftlerin Anne Carolin Schäfer mit Dr. Rainer Wild-Preis ausgezeichnet weiter